Przejdź do treści
Polski
  • Brak sugerowanych wyników, ponieważ pole wyszukiwania jest puste.

Nowe możliwości zarządzania danymi uczestników

Odświeżony Panel Praktyka i nowe narzędzie do zarządzania danymi uczestników

Po zalogowaniu się do Practitioner Dashboard zauważycie zmiany w jego wyglądzie. To część większego projektu, którego celem jest unowocześnienie i przebudowa systemów przeznaczonych dla Praktyków Lumina Learning.

Więcej informacji o tych zmianach znajdziecie w artykule:  https://support.luminalearning.com/pl/new-practitioner-dashboard 

W odświeżonym Panelu Praktyka pojawiło się również nowe narzędzie Zarządzanie danymi uczestników (Participant Data Management), które umożliwia samodzielne zarządzanie danymi uczestników w ramach Waszego konta.

New Dashboard

 

Zarządzanie danymi uczestników 

A screenshot of the new Participant Data Management tool

Nowe narzędzie umożliwia wyszukiwanie, przeglądanie i usuwanie danych uczestników z waszych projektów.

Dotychczas usunięcie danych wymagało kontaktu z Lumina Learning i złożenia odpowiedniej prośby. Teraz możecie samodzielnie przeprowadzić ten proces bezpośrednio w Panelu Praktyka.

Bardzo ważne:

Usunięcie danych uczestnika jest nieodwracalne!

Aby ograniczyć ryzyko przypadkowego usunięcia danych, wprowadziliśmy komunikaty ostrzegawcze i dodatkowe etapy weryfikacji.

Przed zatwierdzeniem usunięcia należy dokładnie sprawdzić, które dane zostały wybrane.

Jak działa nowe narzędzie?

Narzędzie pozwala wyszukiwać uczestników oraz filtrować wyniki według projektu i organizacji.

Możecie usuwać dane pojedynczych uczestników lub zaznaczyć kilka osób i usunąć ich dane jednocześnie.

Jeśli z danym uczestnikiem powiązanych jest kilka zestawów danych, na przykład różne Portrety Lumina utworzone w ramach różnych projektów, możecie wybrać konkretne pozycje, które chcecie usunąć.

Po zatwierdzeniu wybranych danych konieczne jest przejście przez ostatni etap weryfikacji:

  • Wprowadźcie hasło do swojego konta.
  • Wpiszcie słowo DELETE.
  • Zaznaczcie pole potwierdzające, że rozumiecie, iż usunięcie danych jest nieodwracalne.

Przycisk usuwania danych stanie się aktywny dopiero po wykonaniu wszystkich tych czynności. Dodatkowe zabezpieczenia pomagają uniknąć przypadkowego usunięcia danych, jednak przed ostatecznym potwierdzeniem zawsze należy dokładnie sprawdzić dokonany wybór.

A screenshot of the Participant Data Management screen with a list of participants

A screenshot of the Participant Data Management screen with a list of participants selected

A screenshot showing the selection confirmation step including warning messages that data deletion is irreversible

A screenshot of the final deletion step where password must be entered, DELETE must be typed, and confirmation checkbox must be selected

Mamy nadzieję, że nowe narzędzie zapewni Wam większą kontrolę nad danymi uczestników, którymi zarządzacie jako Praktycy Lumina Learning.